Sunday, 25 August 2013

TUTORIAL

TUDUNG BUDAK

Teks: Hayati Shahadan

Hari ni saya nak tunjuk tutorial buat tudung berawing ye..

Bahan - bahannya..

1) Pola tudung berawing (Boleh jadikan tudung yang ada sebagai contoh)
2) Kain
3) Kain Keras bergam (Khas untuk Awing tudung)

Kalau tak faham boleh lihat gambar di bawah ye..


Cara - caranya :

1) Tekapkan pola di atas kain dan lekatkan kain keras bergam, ia akan kelihatan seperti gambar di bawah



2) Jahit Kain Keras Bergam dengan kain di kedua-dua belah.


3) Kemudian, Lipat kain bentukkan seperti di half moon


4) Sambungkan Awing tadi dengan badan Kain tudung



5) Tada.. Dah siap pun..


Modelku.. hehe..




Selamat mencuba..

Tips: Tudung berawing akan kelihatan lebih cantik di pakai bila awing berada selari dengan tulang pipi..

P/S : Jika nak tahu dengan lebih lanjut sila PM saya ye.. jangan segan-segan..

Jumpa lagi dengan project yang lain pula ya..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...